Womb & Fertility Massage Training

To heal the womb, is to heal the woman

26 t/m 30 juni 2024

~
Appelscha  – Nederland

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan een 5-daagse spirituele, praktische en theoretische training voor vrouwen die zich willen specialiseren in de gezondheid en vruchtbaarheid van andere vrouwen. Dit is een unieke training die het spirituele combineert met een fysieke massage. Het is een buik-sacrum massage, met de nadruk op de gezondheid van de baarmoeder, menstruatie en vruchtbaarheid gecombineerd met heling op emotioneel en spiritueel vlak zodat jij je krachtiger voelt van binnenuit.

“Dit is NIET zomaar een massagecursus !!”

Heb je een passie voor het ondersteunen van vrouwen?

Deze training is een 5-daagse reis door zelf ontwakenbewustwording, het opnieuw verbinden en genezen – waardoor elke therapeut in staat is om haar vrouwelijke cliënten te ondersteunen en voeden gedurende alle fasen van hun leven, van menarche tot menopauze en al het moois daartussenin.

Gedurende de 5 dagen leer je het “protocol” van de womb & fertility massage, met veel tijd om zowel te oefenen, als deze prachtig ontspannende therapie te ontvangen, die werkt op alle gebieden waar we als vrouw spanning, hormonale onbalans en ervaringen uit het verleden hebben. Dit betekent dat je diep kan wegzinken en verbinden met jezelf en je bekkengebied, zodat je kunt beginnen met het erkennen en genezen van jouw eigen baarmoederwonden terwijl je traint en jouw ruimte veilig wordt bewaakt door ervaren Womb & Fertility Massage Therapists. Dit maakt een belangrijk deel uit van het proces om vervolgens andere vrouwen te kunnen ondersteunen op hun helingsreis.

Opbouw van de training

We starten de training met een mooie meditatie en blessing. Het aanwezig zijn in de cirkel en onderdeel uitmaken van de Sisterhood is voor veel vrouwen al een geschenk op zich. We zullen gebruikmaken van de innerlijke seizoenen van de menstruatiecyclus en wat ze voor ons betekenen, en gebruiken oa visualisatie om de energieën van de baarmoeder en voormoeders door middel van een spiraalceremonie terug te winnen. Je zult ook ervaren hoe het is om met Rebozo-sjaals ingepakt te worden in een ceremonie die wij “Reclaiming the Soul” noemen, vergelijkbaar met een “Closing of The Bones”, en die velen ervaren als een “wedergeboorte”.

Na afloop van de 5 dagen, wordt je uitgenodigd op ons privé FB-forum, waar meer dan 500 internationale beoefenaars vrijelijk zowel persoonlijke als professionele verhalen, advies en ondersteuning delen. Dit is een stukje pure magie, omdat we elkaar ondersteunen als echte zussen. Er zijn geen kosten aan verbonden en deze ondersteuning is werkelijk ONBETAALBAAR voor jou als behandelaar en als vrouw.

Theorielessen worden online gegeven, in jouw eigen tijd. Je krijgt toegang tot video downloads, PowerPoint-handouts en het Fertility Handboek van ruim 200 pagina’s (dit alles is Engelstalig!).
Aan het einde van de training wordt er een evaluatie gehouden voor het geven van de praktijk. Om je diploma compleet te maken heb je na de training een jaar de tijd voor het afronden van het theorie-examen incl. case studies.
De training is geaccrediteerd door KTNO en erkend door NVST, VBAG, CAT en BATC.

Data & locatie

26 t/m 30 juni 2024.

Investering voor de training in 2024

In verband met het 15 jarig jubileum van de praktijk, ontvang je bij deelname aan deze training eenmalig €100,- korting! Je investering komt daarmee op €1749,- incl lunch.

Verblijfsmogelijkheden

De locatie waar de training gegeven zal worden is Lichtfontein in Appelscha. Lichtfontein heeft een kleine B&B ter beschikking waar studenten kunnen verblijven. Daarnaast zijn er in de zomermaanden mogelijkheden om in een tent te verblijven. De kosten hiervoor en tevens de kosten voor eventueel diner, betaal je rechtstreeks aan Lichtfontein. Voor meer informatie over de mogelijkheden verwijzen wij je door naar Lichtfontein.

Wil je graag deelnemen, maar je bent nog niet eerder getraind in massagetechnieken?

In dat geval vragen wij je om dan eerst deel te nemen aan onze 1 daagse basiscursus
masseren. Onderaan deze pagina is een video geplaatst met een mooi overzicht van wat je kunt verwachten van de training.

Blijf op de hoogte

Wil jij graag deelnemen aan de Womb & Fertility Massage Training, maar lukt het jou niet om komende editie aan te sluiten? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij houden je als eerste op de hoogte zodra er nieuws is over de trainingen.

Vorig jaar “per toeval” op de site van Janine terecht gekomen. Ik las de opbouw van de ‘Womb & Fertility Massage’ training en alles in mijn lijf schreeuwde : JA!
Enorm veel weerstand gevoeld om mijn gezin voor 5 dagen “achter te laten”, helemaal alleen naar Friesland te gaan en de investering in mezelf te doen… Ondanks deze weerstand, voelde ik diep van binnen dat ik dit MOEST doen en WOW, wat ben ik dankbaar dat ik daarnaar heb geluisterd.

De training was zó bijzonder mooi, intens, bewogen en uiterst leerzaam.
Janine is een magische vrouw met een enorm empathisch gevoel en een hart van goud. Zij kan dragen als geen ander en bezit veel wijsheid.
De training opent je hart, stroomt tot diep in je ziel en werkt lang door. De bijbehorende theorie is werkelijk goud en ontzettend interessant.
Ik ben zó dankbaar dat Janine op mijn pad is gekomen en ik dit heb mogen meemaken, samen met de prachtige cirkel van vrouwen.

Wendy Beverley

Deze training was niet zomaar een cadeau aan mezelf; het was een daad van zelfliefde en groei die me diep heeft geraakt. Het was alsof ik mijn eigen innerlijke vuur opnieuw heb ontstoken en mocht delen met gelijkgestemde zielen. De warmte en verbondenheid die ik heb ervaren, heeft mijn hart vervuld met dankbaarheid. Het was alsof ik een spiegel kreeg voorgehouden en mezelf op een nieuwe manier kon zien. Met deze nieuwe inzichten en technieken voel ik me dankbaar om andere vrouwen te mogen ondersteunen op hun eigen reis naar healing en empowerment.

Janine, woorden schieten tekort om mijn waardering uit te drukken voor jouw rol in dit alles. Jouw positieve energie en wijze begeleiding hebben een diepe indruk op me gemaakt. En het geschenk dat je me hebt gegeven op mijn verjaardag zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben. Nogmaals bedankt voor alles.

Roxanne Keizerweerd

‘De 5 daagse training was voor mij eigenlijk veel meer dan een training, het was weer een laagje dieper bij mezelf komen en het vrouw zijn omarmen. Om dit samen te mogen delen met een groep andere vrouwen maakte het magisch. Het praktische gedeelte van de workshop heeft Janine erg goed uitgelegd en begeleid en dit vind ik ook van al het lichaamswerk wat we hebben ondergaan.

Daarnaast heeft Janine heel heel veel kennis over vrijwel alles wat met de baarmoeder, onze cyclus en vrouwengezondheid te maken heeft, heel fijn en dankbaar ben ik om van haar te mogen leren’.

Sandy Pieters

Wow.. It was such a spiritual journey. A deep dive within for all the women in the group. I still find it hard to give words to everything that has been put into motion.

A deeply touching experience. A lot of women in our group opened up about trauma that they faced in their life. As a group we supported each other. I have never felt the impact of being supported so clearly!

The reclaiming ceremony I found very touching. It felt really empowering to know and to say out loud what I’m reclaiming. It made me emotional and excited at the same time.

Janine was… truly amazing. She held the group, created space for all that was coming up, while remaining authentic. I really loved her for that. Powerful and vulnerable at the same time.

I can say with all my heart that the Womb & Fertility Massage Course is the best course I have ever been to. Not only did I learn to give a beautiful massage to women, but I also took a deep dive into myself. Felt really supported by my sisters and beautiful teacher Janine.
Just wow…

Soheila Hoogervorst
I like that this course invites me to be more than just techniques, I like that spirituality is also part of it. It has inspired me.
I was amazed at the intensity of the Womb Medicine Circle ceremony. I had thought beforehand that it would be simple and a bit boring, but so many layers were being touched in this ceremony and Janine and the group were able to hold all of it beautifully.
This training has been transformational for me. Not only have I learned new techniques that I really love giving and receiving, I have also been able to connect to parts of me that were holding me back. I have found new inspiration and strength through the group process within the training and for that I am grateful.  ​

Janine was a presence throughout the training. Sometimes strict, other times warm and soft, but always very present. And I think she was able to give everybody what they needed when they needed it.

Jolien Daenen

Prachtige dagen, waarin je ondergedompeld wordt in liefde, zachtheid, vrouwelijke energie en kennis.  

Lieve Janine,  dankjewel voor de prachtige dagen. Je hebt de groep gedragen en zag een ieder van ons.

Suzanne Holtman

Lieve Janine,

Mooie power vrouw. Ik heb de Womb & Fertility Massage Therapy Training ervaren als een mooi cadeau voor body, mind en soul. Een heerlijke toevoeging tot alles voor mijn toekomst. Bedankt voor je space-holding, begeleiding, wijsheid en inzichten tijdens deze dagen. Het was geweldig deze dagen ook te mogen verbinden met andere mooie vrouwen. Alles klopte gewoon. Het moest zo zijn🥰 Ik kan niet wachten deze mooie ceremonie te mogen geven aan alle moeders die bij mij komen en gaan komen.

Liefs, Majoes
maart 2022

Majoes

“Ik heb bij Janine de Womb & Fertility Massage training gevolgd en ik ben daar heel erg dankbaar voor!
Het heeft me ontzettend veel gebracht: veel kennis, technieken en een diepe realisatie dat deze massage voor mij één groot ritueel is om de vrouw op de massagetafel én ‘ons vrouw-zijn’ te eren. Ik ben nog bezig met de oefensessies die onderdeel vormen van de training en daarnaast merk ik dat ik als vanzelf de geleerde technieken verweef in andere massages die ik geef. Het voelt zo kloppend, vanzelfsprekend en passend voor mij. Dankjewel lieve Janine, voor je kunde en voor de enorme toewijding en passie waarmee jij dit prachtige helende vrouwenwerk de wereld in brengt. Super waardevol en nodig!”   

Marleen
nov 2021

Marleen Magdalena Bosch

A fertile womb is a creative and juicy womb and woman

Are you being called to work with women & womb wisdom?

Do you have a desire to develop your massage practice?

Want to delve into something juicy for your own healing journey?

Have a passion for Women’s Health and want to discover nourishing and nurturing techniques to enhance your practice?

❣️to honor our sista’s❣️

We invite women to HEAR the CALL, to step into circle, leaving all judgement, ego and “pretend face” behind them.

Coming into our safe space allows women to be HEARD, HELD and feel SAFE whilst not being judged. Showing up as their RAW, VULNERABLE and TRUE selves ❣️

Speak your truth … discover your wisdom and reignite your creative passion!!

Womb & Fertility Massage Courses go way beyond just a massage technique!!

“A Fertile Womb is a Creative Womb – one that creates life, visions, abundance and fulfillment”