Mijn naam is Janine de Wolf.

Ik begeleid (jonge) vrouwen bij het bereiken van lichamelijke en emotionele bewustwording zodat zij vol vertrouwen het leven kunnen leven wat zij graag willen.

Mijn persoonlijke verhaal

Ik ben heel lang een echte binnenvetter geweest.
Zo’n vrouw bij wie je niets zag aan de buitenkant. Een fijne carrière, met leuk maar stressvol werk. Ik ging altijd maar door, ook al had ik vaak migraine of pijn in mijn schouder en nek. Of had ik weer eens last van mijn darmen.
Tel daar de talloze schimmelinfecties en extreme moeheid bij op en je kunt je voorstellen dat ik het leven helemaal niet zo leuk vond.
Vaak voelde ik me somber (áls ik al wat voelde). Maar aan de buitenkant zag je niets. Ik leefde op de automatische piloot. Een soort zombie was ik, nu ik terugkijk.

In 2003 kreeg ik een burn-out. Dat was voor mij een complete verrassing. Ook voor mijn omgeving, die het absoluut niet had zien aankomen. Ik had toch mijn zaakjes altijd zo goed voor elkaar?

Er ging een beerput aan emoties open waardoor ik volledig overspoeld werd. Die burn-out wierp mij helemaal terug op mezelf. Ik had geen flauw idee wat er met me gebeurde. Emoties? Die had ik al jaren niet meer gevoeld …

Natuurlijk zocht ik hulp. Ik ging naar een psychotherapeut en kreeg medicatie. Door de medicatie merkte ik dat mijn emoties vlakker werden. In 1e instantie vond ik dat prettig, want al die emoties waren behoorlijk verwarrend, kan ik je vertellen. Maar ik stelde mezelf ook de vraag: ‘Ben ik straks niet gewoon weer terug bij af als ik nu mijn emoties weer terugstop en net doe alsof ze er niet zijn?’

Ik besefte dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn gezondheid en welzijn.Ik koos voor hulp uit een andere hoek. Daar heb ik ook ervaren dat mijn lichaam, emoties en gedachten niet los van elkaar bestaan en dat ze elkaar steeds beïnvloeden. Ik leerde mijn emoties te begrijpen en mijn gedachten te sturen.

Na een tijdje kreeg ik weer zin in het leven en hervond ik mijn energie. Mijn sociale leven fleurde op. Ik kon weer beslissingen nemen en mij concentreren. Lichamelijke klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Wow! Dat was mijn reactie toen ik me realiseerde dat mijn lichaam zich begon te herstellen, louter door de kracht van mijn gedachten en door aandacht te hebben voor mijn emoties.

Om mij heen zie ik dat deze vorm van bewustwording bij veel mensen nog onbekend is. Vooral vrouwen weten niet meer hoe ze hun fysieke buitenwereld kunnen integreren met hun binnenwereld. Een levenshouding die kan leiden tot een scala aan klachten, zowel fysiek als mentaal. In Praktijk Manitou leer ik vrouwen zoals jij hoe zij zich weer bewust kunnen worden van zichzelf en van hun emoties. Zo overwinnen ze hun angsten, hervinden hun levensbalans, en krijgen hun passie en kracht weer terug. Dat kun jij dus ook!

Over mezelf

Zoals je inmiddels begrijpt ben ik eigenaar van Praktijk Manitou.
Ik ben massagetherapeut met als specialisatie cyclus- en vruchtbaarheidsproblematiek, Empowered Feminine en Borstgezondheid.
Specialismen die zijn ontstaan vanuit mijn eigen levenspad ~ met een onvervulde kinderwens en een borstverkleining (met alle gevolgen van dien), mag ik mijzelf een ervaringsdeskundige noemen. Over beide heb ik meerdere blogs geschreven, mocht je het interessant vinden om te lezen ;-).

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van massagetherapie (waaronder Manueel Praktizijn®), lichaamswerk en medische basiskennis gevolgd en blijf continue leren.
Ik kan mij niet voorstellen dat er géén leerboek meer op de keukentafel ligt…

Ik geloof dat lichaam, ziel en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, dat we een hogere Zelf hebben, dat alles bestaat uit energie en dat je zelf invloed kunt uitoefenen op jouw eigen welzijn. In mijn praktijk gaat het niet alleen over het heden of de toekomst, maar regelmatig ook over het verleden, met onderwerpen die soms levensoverschrijdend zijn.

Laten we kennismaken!

Wil je meer over het aanbod van Praktijk Manitou weten, of heb je andere vragen?
Stuur mij dan een e-mail.

Volg Praktijk Manitou op Facebook of Instagram