Wat is een borstbehandeling?

Met de behandeling wordt het weefsel beter doorbloed, wordt het lymfe gestimuleerd en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd.
Hierdoor worden klachten al snel verminderd en voelen de borsten prettiger, gezonder en meer als van jou.

De behandeling bestaat uit een combinatie van verschillende technieken die samengesmolten zijn tot een effectieve en prettige behandeling om te ondergaan. Ondanks dat de behandeling diepgaand in het weefsel is, is zij vooral heel rustig en wordt zij als zacht ervaren.

Afhankelijk van de aard van de klachten en hoe lang deze reeds bestaan, is er vaak na slechts enkele behandelingen al resultaat te voelen.
In thermografische beelden zijn de resultaten van de behandelingen goed terug te zien.

Veelvoorkomende klachten die zeer goed te behandelen zijn met een borstbehandeling, zijn:

  • Regelmatig gevoelige of pijnlijke borsten
  • Bekend met mastitis, mastopathie, kleine cysten of fibromen*
  • Als je een kinderwens hebt en je wil straks borstvoeding geven
  • Als je gewoon heel goed voor je borsten wilt zorgen

*) door een regulier arts vastgesteld

Behandeladvies
Het advies is om 3 behandelingen te ondergaan met steeds ca 4 weken er tussen en dan over te gaan op een frequentie van eenmaal per 6 maanden als onderhoud.
Uiteraard is dit een algemeen advies waarvan afgeweken kan worden indien de borstgezondheid daarom vraagt, we bespreken dit samen na iedere behandeling.

Voorafgaand onderzoek
Voel jij knobbeltjes/bobbeltjes of andere onregelmatigheden die nieuw zijn voor jou?
Ga dan altijd éérst langs de huisarts en laat nader onderzoek doen, zodat we weten waar we mee aan het werk zijn.
Wij kunnen je van harte aanbevelen om vooraf ook een Medische Thermografie te laten doen. Daarmee krijg je een breder beeld hoe het met je gezondheid gaat vanuit fysiologisch en preventief oogpunt.

Wil je weten of deze behandeling voor jou geschikt is?
Ik kan mij voorstellen dat je je nu misschien afvraagt of deze behandelvorm wel voor jou geschikt is, wat je kunt verwachten, etc.
Als dit vragen zijn die jou bezig houden, neem dan contact met mij op, dan kunnen wij samen jouw situatie bespreken.

Heb jij borstimplantaten?
Borstimplantaten vereisen een meer specialistische benadering, maar ook hiervoor kun je bij ons terecht.
Wil je meer weten over de juiste borstverzorging, heb je onverhoopt klachten en vermoed je dat deze van je implantaten komen of wil je meer weten over het verbeteren van je gezondheid bij borstimplantaten? Neem dan hier eens een kijkje op de site van Centrum voor Vrouw en Gezondheid.

Ik heb een borstbehandeling ontvangen van Janine en ik ben onder de indruk van haar vakkundigheid inclusief haar persoonlijke touch van Integriteit en beZIELing. Mijn borsten zijn echt opgeknapt; heerlijk zacht en ontspannen en ze voelen kilo’s lichter. Helemaal top!

Jolande Pit

Naar aanleiding van een thermogram heb ik een borstbehandeling gehad van Janine. Ik heb erg veel klierweefsel en was al bekend met mastopathie waardoor mijn borsten bij tijd en wijle erg pijnlijk waren.
Haar benadering was erg kundig, betrokken en enthousiast. Door de persoonlijke touch voelen niet alleen mijn borsten stukken beter aan; ontspannen en zacht, maar ik ook! Dank je wel Janine!

Arna

Janine is an expert in her field, I felt completely at ease and secure during her treatments. She knows what she does and she is very intuitive. I discovered deeper layers of suppressed emotions and was able to release old pain and worries. What really touched me was the link that she made between my uterus issues of the past and my current breast health. I could feel a big difference afterwards: I feel relieved, a deeper connection with my inner self and I feel a better blood circulation of my breasts and arms. All so important to heal and stay healthy. This gives me so much comfort and trust, just what I needed. I truly recommend these kind of treatments for women.

Cathy Samé Lottin

Al langere tijd had ik allerlei pijntjes en een zwaar en ongemakkelijk gevoel in een van de borsten, aanleiding om eens een medische thermografie te laten doen. Onregelmatigheden en temperatuur verschillen zijn tussen mijn beide borsten geconstateerd en ik kreeg het advies om borstbehandelingen te laten doen. Al na één behandeling van Janine waren alle ongemakken weg. Na 6 weken heb ik nog een tweede behandeling gedaan, alles voelt goed en ik maak me niet zoveel zorgen meer.
Janine is bijzonder deskundig en zorgvuldig in haar behandeling en het ligt prettig op haar heerlijk verwarmde massagetafel. Dankjewel!

Nora Verschoor

Mijn borsten voelden al jaren zwaar en af en toe had ik lichte, onverklaarbare, pijnlijke steken. Tijdens de eerste behandeling kwamen er herinneringen naar boven die ik kennelijk had weggestopt onder het mom van: “het is gebeurd en het is wat het is.” Maar dat bleek toch net niet zo te werken. Mijn lichaam wilde hier aandacht aan besteden en verwerken. Janine heeft dat heel fijn en goed begeleid met haar expertise en zorgzaamheid.  Na de 1e behandeling voelden mijn borsten alsof ze weer van mijzelf waren, niet meer zo zwaar. De praktijkruimte is heerlijk licht en sfeervol en ik heb mij zeer op mijn gemak gevoeld. In totaal 3 behandelingen mogen ondergaan en alle 3 totaal anders beleefd. Er zijn zeker andere processen in gang gezet en daar mag ik mee aan de slag. Ik zou iedere vrouw willen aanraden deze behandelingen te ondergaan. Er zijn zoveel vrouwen die met borstklachten rondlopen en er niet over praten of denken dat het normaal is. Ook vrouwen met littekens (in welke vorm dan ook ontstaan) zullen zoveel baat hebben bij deze vorm van therapie!
Janine, ik wil je enorm bedanken voor je inzet en vermogen door te dringen tot de kern van waar het eigenlijk begon.

Will Combee

What a beautiful treatment . I loved it. It was pleasant and really helped with my lymphatic system as it is not so strong at the moment. I already feel the difference. My breast are also much softer. I have started dry brushing my breast on Janine advice to loosen the fascia who is very tight. The emotional release that happened during the treatment was powerful and my all chest area has also soften since my treatment.
Janine is a pleasure, professional , knowledgable and really hold a safe place for you. I have already booked my next appointment and I am so looking forward to receive this beautiful treatment again. Thank you so much Janine.

Alex Olds

Bedankt voor de heerlijke behandeling! Geeft me een goed gevoel.
Je bent altijd zo rustig en je handelingen zijn vol aandacht en liefde, dan ben ik helemaal bij mezelf en rustig. Mede door jou uitstraling en houding.
Was heerlijk na een hectische tijd!
En complimenten aan jou! 🙂 

Ingrid

Jarenlang heb ik last van pijnklachten door mastopathie gehad. Altijd werd er in het zkh gezegd; “Ja, je kunt er teunisbloemolie voor nemen maar voor de rest…”
Tja …geluk ermee (dat zeiden ze dan nog net niet, maar kwam er wel op neer😉)

Door te zoeken op het net kwam ik bij Janine terecht en wat ben ik blij dat ik haar gevonden heb 
Heb nooit meer last van de pijnklachten gehad. Mijn borsten voelen na een behandeling heerlijk zacht aan!
Deed het eerst 1x in de 3 maanden, maar ondertussen om de maand. De andere maand doe ik de buik/baarmoeder massage..ook al zo’n feest🎈🎉

En ze doet het zo bijzonder goed. Ik heb al meerdere massages gehad bij andere mensen, maar deze massages, zowel de borstbehandeling als de buik/baarmoedermassage zijn echt Fantastisch 

Echt een aanrader, zeker als je last hebt.. anders doe je het eens om je lichaam te verwennen😉 

Thanks Janine
enne ook altijd nog eens bere gezellig😘

Manon Mastop

Vandaag een borstweefselbehandeling ontvangen van Janine.
Ik vond het best spannend om naar haar toe te gaan, maar ze wist me direct op mijn gemak stellen.
En de behandeling was diepgaand en toch ook ontspannen. Ik heb het als prettig ervaren.

Janine is liefdevol en betrokken en heeft veel kennis van haar vak. Over een maand ga ik nog een keer naar haar toe.

Sandra Pos

Omdat ik last had van pijnlijke borsten heb ik een afspraak gemaakt voor een borstbehandeling bij Janine.
Tijdens de eerste behandeling beleefde ik een helende release van in mijn borsten opgeslagen emoties. Dit luchtte op en gaf ruimte voor verzachting.
De pijn in mijn borsten is na de tweede behandeling duidelijk afgenomen. Er is vertrouwen ingetreden in plaats van zorgen rondom mijn borstgezondheid.
Na de derde behandeling voelen mijn borsten heerlijk zacht aan.
Janine biedt een veilige, liefdevolle bedding. Ik kan haar behandeling absoluut aanraden. 

Sunny, yogadocente in Arnhem
Ik ben 29 jaar en heb al een aantal jaren last van pijnlijke borsten. Soms meer, soms minder en soms zo erg dat ik er niet goed door kon slapen of dat het mij belemmerde in mijn dagelijkse activiteiten. De arts vertelde mij dat er helaas niets aan te doen was en dat ik moest leren leven met de aandoening genaamd mastopathie.
Ik ben op zoek gegaan naar alternatieve behandelingen en kwam via Instagram bij Janine terecht via #mastopathie.
Na telefonisch contact waarbij zij uitlegde hoe de behandeling werkt en wat ik kon verwachten, hebben we een afspraak gemaakt. Inmiddels heb ik meerdere behandelingen gehad en ik ben haar heel erg dankbaar!
Mijn klachten zijn enorm verminderd en vaak ook helemaal verdwenen, en ik voel me hierdoor veel fitter. Ik ben verlost van het zware beurse gevoel in mijn borsten. Ze zijn zacht en horen weer bij mijn lichaam. Tijdens de ontmoeting en behandelingen heeft ze mij op mijn gemak laten voelen en op een prettige manier advies gegeven over bepaalde onderwerpen waar ik mee zat. Bedankt voor de fijne behandelingen en ik zal Janine zeker aanbevelen!
Sophie

Tarieven

  • Intake (60 min)* – € 100,-
  • Vervolgbehandelingen (60 min) – € 100,-

*) Intake is inclusief de 1e behandeling.

Tijdens een 1e afspraak (intake) bespreken wij onder andere jouw geschiedenis.
Hiervoor is het van belang dat je vooraf een intakeformulier invult!

Dit formulier ontvang je na het inplannen van je afspraak.
Het ingevulde formulier dient enkele werkdagen vóór jouw afspraak ontvangen te zijn in verband met de voorbereidingen op onze afspraak.

LET OP:
Zonder op tijd ontvangen, volledig ingevuld, intakeformulier is een afspraak niet mogelijk. Indien binnen 48 uur vóór de afspraak deze om die reden door Praktijk Manitou geannuleerd dient te worden, zal de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht!

Locaties

Behandelingen worden gegeven in:

Westervoort – vaste praktijk
di/ wo/ do  van 9.00 – 17.00 uur

Rotterdam
6 januari
3 februari
3 maart
31 maart
28 april
25 mei
23 juni
21 juli

Medische Thermografie

Praktijk Manitou is een onafhankelijke praktijk en werkt samen met verschillende medisch thermografen in Nederland.
Er zijn enkele thermografen waar veel mee samen wordt gewerkt, deze staan onderaan de pagina vermeld.

Thermografie afspraken kun je maken van o.a:

  • jouw borsten – borstonderzoek
  • het gehele (boven)lichaam – vrouwengezondheidsonderzoek
  • deelgebieden van het lichaam, daar waar specifieke klachten aanwezig zijn

De onderzoeken worden uitgevoerd door een speciaal opgeleide Medisch Thermograaf.
Medische Thermografie is een methode welke inzicht geeft in de gezondheidstoestand van het lichaam door gebruik te maken van een specifieke warmte camera. Hiermee wordt gekeken in de fysiologie van het lichaam. Het is daarmee een preventiefonderzoek!

Er wordt geen gebruik gemaakt van radiografische straling, waardoor deze methode 100% veilig is voor het lichaam.

NOTE:
Er wordt regelmatig aan ons gevraagd of medische thermografie een goed alternatief is voor mammografie.
Thermografie en mammografie zijn 2 geheel verschillende onderzoeken met verschillende onderzoeksapparatuur en beide zijn niet perse een alternatief voor elkaar en voor wat zij inzichtelijk kunnen maken!

Afspraak inplannen voor de thermografie

Onderstaande Medische Thermografen zijn mobiel en voeren de thermografie uit op verschillende locaties in het land.
Het inplannen van een afspraak voor thermografie doe je zelf. Hiervoor kun je contact opnemen met: