Heb jij een vurige kinderwens en lukt zwanger worden of blijven (nog) niet?

Wil jij de regie over wat je zélf nog kunt doen om je kansen te vergroten?

“Je hele leven lijkt nog maar uit één doel te bestaan.
Er is maar één onderwerp dat jou bezig houdt.
En hoe jij ook je best doet om er niet 24/7 mee bezig te zijn, het lijkt verloren moeite.

Alsof je er simpelweg geen controle (meer) over hebt.”

Het brand in jou.
Het vurige verlangen om kinderen te krijgen.

Het verlangen is groot.
ALLES, staat in het teken van zwanger worden.
Dat is je enige doel.

En juist dat wil maar niet lukken.

Naar de huisarts, de gynaecoloog.
De medische mallemolen begint.
Je wordt een nummer op een dossier.
Er wordt met vakjargon gesproken.
Er wordt getest en geprikt in je lichaam.
Een lichaam dat het jouwe niet meer lijkt.

Thuis wordt vrijen een moetje.
De intimiteit verdwijnt.
De druk loopt op.
Zwanger van hoop en verwachting.
Zal het dan eindelijk…

Dan is het tijd voor je test.
Of breekt de menstruatie door.
En stort je wereld in.
Het maakt je gek.
Drijft je tot waanzin.

Waarom?
Waarom wil het nou niet lukken?
Waarom wordt iedereen zwanger, behalve ik?

Een rollercoaster van emoties
Niet zwanger worden of niet zwanger blijven zorgt voor een rollercoaster van emoties.
Gevoelens van hoop, blijdschap, ongeloof of terughoudendheid.
Maar ook van angst, boosheid, frustratie, schaamte, teleurstelling of eenzaamheid.
Waarschijnlijk ken je ze allemaal. Ze komen allemaal voorbij.

Tijdens ons IVF traject kwam ik bij Janine terecht! En met succesvol resultaat!

 

Oude vastgeroeste emoties die opgeslagen liggen in de baarmoeder heeft zij met haar kennis en ervaring tijdens de fertility massages bij mij inzichtelijk gemaakt, waardoor ik ze kon opruimen. Er is hierdoor ruimte, zachtheid en nieuwe energie ontstaan zodat er plek is gekomen voor een innesteling.
Janine is betrokken, weet ontzettend veel over vruchtbaarheid, het vrouwelijk lichaam en trauma. Ze denkt mee over wat de juiste stappen zijn in een IVF traject. Ik kan daarom elke vrouw die hiermee worstelt, aanraden bij Janine in behandeling te gaan.
Na 5 eerdere pogingen ben ik nu 11 weken zwanger!
Janine nogmaals bedankt! Jouw behandelingen hebben hier zeker aan bijgedragen.
Renate

Ik ben ongeveer een jaar bij Praktijk Manitou geweest voor de baarmoedermassages. In het begin was ik wat sceptisch, maar als zwanger worden niet lukt, pak je alles aan om je kansen te vergroten. Ik merkte gelijk na mijn eerste bezoek bij Janine de voordelen van de massage. Ik kwam gespannen binnen maar ik ging relaxed de deur uit. Janine heeft me geleerd om weer naar mijn onderbuik te kunnen ademen en om weer connectie met mijn baarmoeder te maken nadat zij mij voor langere tijd teleurstellingen had gegeven. Je komt er niet alleen voor de massage maar ook de begeleiding en de gesprekken heb ik als prettig ervaren. Janine straalt rust uit, iemand die naar je luistert maar ook met je lacht en je mentaal steun kan bieden met haar warmte en ervaringen.

Bedankt voor je hulp lieve Janine, vandaag een kloppend hartje van ons kindje gezien op de echo.
Veel liefs Manouk

Manouk

Zwanger!!

Na 4 IUI behandelingen was mijn hormoonhuishouding totaal uit balans. Ik voelde me zo verdrietig, boos, moe, opgeblazen en uit het veld geslagen, ik ben 40 jaar en had de hoop opgegeven om ooit een derde kindje te mogen krijgen. Het was tijd om lief te zijn voor mezelf. Even een maand rust nemen voordat we het ivf-traject zouden gaan starten. Ik ben gaan googelen en kwam bij de vruchtbaarheidsmassage uit. Ik had niet zo zeer gehoopt op een zwangerschap (dat durfde ik niet), maar ik verlangde heel erg naar totale ontspanning, rust en vertrouwen in mijn lijf. Omdat de vruchtbaarheidsmassage echt gericht is op mijn lijf, mijn zijn, mijn welbevinden. Ik keek er erg naar uit, was er zo aan toe. Janine is goed voorbereid dmv de intake, stelt je op je gemak en de massage was erg prettig. Ook heb ik een aantal adviezen gekregen, andere supplementen en focus op mijn ademhaling welke nogal hoog zat. Hier ben ik meteen mee aan de slag gegaan en voel me er erg prettig bij.
Of het de massage was, of het hele “self care” proces, even bezig zijn met mezelf ipv het hormonen spuiten en obsessief zwanger worden, ik weet het niet maar het heeft geholpen, en we hebben het helemaal zelf gedaan zonder hormoonbehandeling in het ziekenhuis. De eerste wie ik een bericht heb gestuurd was Janine, ik ben haar kunde erg dankbaar.
-R. (40 jaar)-
R. 40 jr

Via via kwam ik in contact met Janine.
Al 7 jaar probeerden wij een kindje te krijgen, en nu mede met behulp van de behandeling van Janine gaat het na 6 miskramen eindelijk goed.

Mijn man en ik hebben het nodige meegemaakt, van miskramen tot buitenbaarmoederlijke zwangerschappen en óók eiceldonatie omdat ik onvruchtbaar verklaard ben na het moeten nemen van chemokuren in 2012 (borstkanker). Ik droeg dus de nodige teleurstellingen en emoties bij me. Het fijne van Janine is dat je je gelijk op je gemak voelt. Ze is heel inlevend en weet wat het is om te worstelen met alle bijkomende gevoelens tijdens alle trajecten. Naast een flinke massage die heel prettig is, weet ze ook mentale, emotionele en spirituele blokkades aan te pakken.
In totaal heb ik 2 massagebehandelingen gehad en het wonder is geschied, ik ben zwanger. En geloof het of niet, het is ook nog spontaan gelukt, via de natuurlijke weg mét mijn eigen eicel 🙂

Om die reden kan ik iedereen aanbevelen om eens een afspraak te maken, want ze kan een hoop voor je betekenen en heeft héél veel kennis in huis omtrent vruchtbaarheid.

Angelique Brouwer uit Wageningen

Toen ik bij Janine kwam zat ik vol vragen: 
Waarom lukt het niet om zwanger te worden? Waarom ik? Wat doe ik verkeerd?

In eerste instantie was ik overrompeld door Janine’s enorme kracht en energie, maar al gauw liet zij me zien dat ik die kracht en energie zelf ook in me heb. Heel bijzonder om dat te ervaren! De massages en gesprekken brachten me rust. Zowel lichamelijk als geestelijk: de dingen zijn goed zoals ze zijn, en gaan zoals ze gaan.
Janine leerde me om opnieuw in contact te komen met mijn lichaam en mijn gevoel, en duidelijker te herkennen en communiceren waar mijn grenzen liggen. Ik leerde mijn lijf en baarmoeder opnieuw waarderen
De massages maken veel los (lichamelijk en emotioneel), maar zijn ook diep ontspannend.
En last but not least: Janine is warm, eerlijk en echt. Een bijzonder mooi mens om te leren kennen.

En het mooiste van alles is dat mijn partner en ik inmiddels genieten van ons mooie kleine wonder!

Anja uit Utrecht

Al 6 jaar probeerden we zwanger te raken.
De vele behandelingen en de miskramen hadden veel verdriet achter gelaten. Samen met Janine heb ik mij weer klaar kunnen maken voor een zwangerschap, zowel lichamelijk als emotioneel. Met haar hulp heb ik mijn lichaam kunnen voorbereiden, mijn oude verdriet kunnen verwerken en ruimte gemaakt voor een nieuw wonder… die nu al meer dan 12 weken in mij groeit♡

Natuurlijk ben ik dol gelukkig, maar ben vooral vanaf dag 1 vol vertrouwen dat dit goed zit!!
En dat had ik niet kunnen bereiken zonder de innerlijke rust die ik gevonden heb met behulp van Janine.
Lieve schat, bedankt voor alles!

Charissa Mauritz

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik altijd nieuwsgierig naar allerlei behandelingen en wilde ik graag een behandeling bij Janine ondergaan.
Ik ken Janine al een tijdje als een fijne collega en als een lieve, warme en begane vrouw, en in haar mooie praktijkruimte voelde ik mij al snel op mijn gemak. Ik onderging een vruchtbaarheidsmassage
Niet zozeer vanuit het oogpunt van een kinderwens en vruchtbaarheidsverbetering, maar omdat ik best een steuntje in de rug kon gebruiken om eea te verwerken wat mogelijk nog dwars zat. Het was een mooie en bijzondere ervaring en ik kan het iedere vrouw (met of zonder kinderwens) aanraden!
Het heeft mij op dat moment ontspanning en ontlading gebracht.
De dagen en weken erna merkte ik meer balans en dat ik beter in contact kon komen met mijn lichaam en vanuit dit punt een stuk verwerking af kon sluiten.

En… Toch ook nog een zwangerschap!
Momenteel ben ik namelijk ruim 38 weken zwanger en kijk vol vertrouwen uit naar de bevalling, doordat ik, mede door Janine en haar behandeling, meer vertrouwen in mijn eigen lichaam heb. 
Dank je wel Janine, je bent een topper!

Brenda Overweg, 41 jaar

Ik ben 1 keer bij je geweest voor een vruchtbaarheidsmassage en daarna een keer afgezegd. Ik was van plan om na oktober weer langs te komen, maar dat was echter niet nodig. Ik raakte al zwanger in oktober. Ik merkte dat ik sinds jouw massage 1 maand heb overgeslagen met vruchtbare slijm maar iets anders veranderde ook. Mijn menstruatie begon niet met bruin maar met rood bloed. De maand erna had ik wel weer vruchtbaar slijm en is zwanger worden wel gelukt. Dit keer tot nu toe geen miskraam. Ik denk toch dat onder andere jouw massage heeft bijgedragen en daar wil ik je voor bedanken! Ik ben nu 21 weken zwanger van een jongen.  Het was een fijne afspraak en mocht ik weer aan een 2e beginnen kom ik zeker weer langs.  Nogmaals bedankt! Lieve groet,Heidi

Heidi

Ik voel je pijn en je verdriet. En dat vurige verlangen …

Wat als…

  • je zélf de regie in handen hebt en bepaalt wat er wanneer met je lichaam gebeurd?

  • je jouw slagingskansen eigenhandig en op een natuurlijk manier kunt vergroten?

  • je weer lekker in je vel zit, zodat je meer aan kan?

  • je dit niet meer alleen hoeft te dragen?

  • je straks wél zwanger bent?

Lichaam, geest en ziel zijn één geheel.
Eén systeem met een zelfgenezend vermogen en dat feilloos samenwerkt.
Mits het de ruimte krijgt om te functioneren.

Stel jij hebt hoofdpijn.
Neem je dan een aspirine of sta je even stil?
Vraag je jezelf af waar die hoofdpijn vandaan komt (stress, vermoeidheid, te weinig water gedronken) en geef je je lichaam wat ze nodig heeft om de pijn te verzachten?
Kies je voor symptoombestrijding of geef je het zelfgenezend vermogen van je lichaam de ruimte om op een natuurlijk manier de oorzaak te helen?

Met de vruchtbaarheidsbehandeling doen we precies dat.
Stil staan.
Samen voelen wat het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam nodig heeft om weer in balans te komen.
Om daarmee jouw slagingskansen op een succesvolle zwangerschap te vergroten.

Hoe het werkt

Fysieke resultaten
Vruchtbaarheidsproblemen kunnen vele oorzaken hebben.
Soms zijn ze wel bekend, zoals bv PCOS, endometriose of cystes, vaak ook niet.
Tijdens deze consulten werken we op verschillende vlakken van jouw ZIJN. Vruchtbaarheidsmassage kan een van de onderdelen zijn die we inzetten tijdens een consult.
De vruchtbaarheidsmassage brengt je zenuwstelsel tot rust, stimuleert je doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Het doet een beroep op het zelfgenezend vermogen en klachten zullen verminderen of oplossen. De stofjes die vrijkomen in je lichaam tijdens de massage maken dat je lekkerder in je vel gaat zitten. Daarnaast zorgt het ervoor dat organen weer op de juiste, natuurlijke stand in het lichaam gaan liggen.

Een baarmoeder onder spanning is immers geen fijne plek voor een baby …

Geestelijke resultaten
Opgekropte emoties zetten zich vast in je lichaam en veroorzaken blokkades.
Die blokkades zorgen er voor dat organen en weefsels niet alle stoffen krijgen die ze nodig hebben, waardoor ze uit balans raken.
Er ontstaan klachten en soms zelfs ziekten, je natuurlijke vruchtbaarheid gaat naar beneden.

Tijdens de consulten besteden we aandacht aan deze blokkades dmv visualisaties, wombhealing en opstellingen.
Je herstelt het contact met je baarmoeder, zodat jouw energie weer gaat stromen.
Je komt meer en meer in contact met je eigen vrouwenkracht, jouw eigen oer oude wijsheid.
Los laten van opgehoopte spanningen en herstel van lichaamsprocessen vindt plaats.
Je lichaam mag een fijn en zacht thuis gaan worden voor jouw toekomstig kindje.

Zielsresultaten
Een vruchtbaarheidsbehandeling voor een dieper contact met Je Zelf.
Het contact met jouw innerlijke wijsheid zal zich herstellen, je gaat meer en meer in je kracht staan.
De kracht en wijsheid van het Vrouw Zijn.
De intentie van zwanger raken zal veranderen van ‘een kindje nemen/maken’ naar ‘een kindje mogen ontvangen’.

De consulten helpen jou weer (meer) aanwezig te zijn in je baarmoeder, van je cyclus te houden en te begrijpen wie zij is.
Je gaat begrijpen dat zij een ongelooflijke kracht is in jou en hoe je deze kunt benutten.
Vanuit deze kracht en liefde verhoog je je vruchtbaarheid en ben je in staat te mogen ontvangen.
Wanneer we gebruik maken van een vruchtbaarheidsmassage tijdens het consult, dan bekrachtigt dit deze ervaring.

Voor jou?

Wil jij graag een afspraak maken?
Of vraag jij je af of de vruchtbaarheidsconsulten iets voor jou kunnen betekenen?
Bel je ons dan even?!
Dan bespreken we het samen en kun je gelijk al je vragen kwijt.
Bellen is zoveel sneller, leuker en handiger dan mailen!

Heb je interesse in een behandeling, maar is Arnhem (locatie is in Westervoort) te ver voor jou?
Kijk dan eens in de lijst met gecertificeerde Womb & Fertility Massage Therapeuten in Nederland en België

Tarieven

  • Intake Vruchtbaarheidsbehandeling incl. 1e behandeling  (ca 120 min) –  €180,00
  • Vruchtbaarheidsbehandeling – vervolg consult  (ca 90 min) –  €125,00

Tijdens een 1e afspraak (intake) bespreken wij onder andere jouw geschiedenis.
Hiervoor is het van belang dat je vooraf een intakeformulier invult!

Dit formulier ontvang je na het inplannen van je afspraak.
Het ingevulde formulier dient enkele werkdagen vóór jouw afspraak ontvangen te zijn in verband met de voorbereidingen op onze afspraak.

LET OP:
Zonder op tijd ontvangen, volledig ingevuld, intakeformulier is een afspraak niet mogelijk. Indien binnen 48 uur vóór de afspraak deze om die reden door Praktijk Manitou geannuleerd dient te worden, zal de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht!