Fundamentals of Massage

3 maart & 14 juli 2023
omg. Arnhem

*English Below*

Open voor alle vrouwen

Als organisatie willen wij graag de Womb & Fertility Massage Training kunnen blijven aanbieden voor alle vrouwen!
Echter, hebben we ook gemerkt dat wanneer je geen aantoonbare ervaring hebt op het gebied van massagetherapie, het soms heel lastig kan zijn om in de training helemaal mee te komen.

Geen ervaring en toch graag de W&FM Training doen?

Om de hoge kwaliteit van onze training te kunnen behouden bieden wij een eendaagse training Fundamentals of Massage voor als je nog geen opleiding of training in massagetechnieken hebt gehad. Zo blijft het voor alle vrouwen mogelijk om toch de W&FM Training te doen.

Tijdens deze dag leer je:

 • Juiste lichaamshouding

 • Kwaliteit van aanraken en verbinden

 • Basis massagetechnieken en terminologie

 • Handdoek management

 • Hoe zet je je massagetafel op, waar let je op

 • Het stellen van grenzen in jouw massagepraktijk

“Ook al was het een dagcursus toch was het voor mij een Intense Levensreis! Janine heeft mij liefdevol en warm ontvangen en mij met haar woorden ontzorgt, waardoor ik voor het eerst in mijn leven in het moment leefde en alles daarbuiten heb los kunnen laten als voorbereiding op de cursus. Het was een onverwachte waardevolle ervaring wat ik de rest van mijn leven zal meenemen. Janine is een warm mens en kundige trainer/docent die laat zien hoe je de fundamentals van de massagetraining direct kan gaan toepassen in de praktijk!
Mijn dank is groot Janine en ik kan niet wachten om vol enthousiasme te starten met de Womb & Fertility Massage training!”
Hannan El Haddouchi

“De Fundamentals of Massage training was erg waardevol voor mij. Elkaar ontmoeten, kennismaken met de technieken en meteen oefenen op elkaar zorgt ervoor dat ik met een relaxt gevoel nog meer uitkijk naar de Womb & Fertility Massage Training! ”  

Milou - Haarlem
De Fundamentals of Massage Training was voor mij een bevestiging dat ik een goeie keuze heb gemaakt. Het was een unieke dagcursus waarin ik heel veel kennis en technieken heb geleerd. Ben daar erg dankbaar voor. Vol enthousiasme kijk ik uit naar de Womb & Fertility massage training. 
Sherren
Sherren

Aan het nagenieten van de topdag die we met z’n 4-en hebben mogen beleven. Prachtige vrouwen, fijne sfeer, eerlijke gesprekken en voor het eerst in de wereld van de massage gedoken, dat is wel even wennen : ), dus ik ga de komende tijd lekker oefenen. Ik kijk er erg naar uit om tijdens de 4-daagse deze reis met al haar ontdekkingen te mogen vervolgen!
Laura

Laura

Aanmelden voor de eendaagse FoM training, doe je hier.
Deze eendaagse training zal gehouden worden in Arnhem (of directe omgeving)

LET OP: Deze training is dus alleen als je niet geschoold bent in massagetherapie en wél mee wilt doen met de Womb & Fertility Massage Training.
Kosten bedragen €300,-

Heb je wél aantoonbare ervaring?
Dan hoef jij geen FoM te doen en kun jij volstaan door je alleen in te schrijven voor de W&FM Training.

Fundamentals of Massage

March 3rd & July 14th 2023
surr. Arnhem

Open to all women

As an organization we really would like be able to offer the Womb & Fertility Massage Training to all women!
We also noticed that when you don’t have the experience in doing bodywork, it’s sometimes hard to keep up the speed during course.

No experience – 1 day Fundamentals of Massage

If you are interested in attending the Womb & Fertility Massage Training, but do not have the pre-requisites of a previous bodywork qualification, we are delighted to be able to offer you an introduction to the fundamentals of massage for women who wish to take the Womb & Fertility massage course without prior bodywork experience.
This way you will be able to attent the 5-day Womb & Fertility Massage Training and keep up with the high quality of training.

You will learn:

 • Correct body posture

 • Quality of touch and connection

 • Basic massage techniques and terminology

 • Towel management

 • How to set up the massage table

 • Creating boundaries in your massage practice

This one day training will be held in Arnhem or in direct surroundings.

ATTENTION:
You ONLY have to do the Fundamentals of Massage if you DON’T have any prior bodywork experience AND you want to join the 5-days Womb & Fertility Massage Training.

You do have qualifications?
Then you don’t have to attent the FoM, you can suffice by only registering for the W&FM Training.

You don’t speak Dutch!
If you don’t speak Dutch, but do want to attent the FoM and W&FM Training:
Cos the FoM is always small group/private, it’s no problem to do this in English.
The 5-day W&FM Training will normally be held in Dutch, so if you want to attent in a 5-day English training, we need to schedule a small group/private training.

We are happy to do so, but this mean you cannot sign in through the online form.
So please contact us to make the arrangements and talk through the options.

janine@praktijkmanitou.nl  or  +31 (0)6 46 06 46 95