Écht eten wordt weer gewaardeerd. Dieet-hypes worden doorgeprikt en voeding-experts leggen uit dat de meeste mensen zonder vitaminepillen kunnen. Persoonlijk houd ik van vis en na wat volhouden en verleiden mijn kinderen gelukkig ook. Vis is de eerste keus, visolie de aanvulling. Vette vis bevat namelijk naast belangrijke Omega-3 vetten ook hoogwaardige eiwitten, vitamine A, D en B12 en de mineralen jodium, selenium, zink en ijzer.

Waarom dan toch extra Omega-3? Vriend en vijand zijn het erover eens dat vele mensen gezonder zullen zijn als ze voldoende of zelfs extra Omega-3 binnen krijgen. 85% van de Nederlanders eet te weinig vis. De wilde vis die Nederlanders graag eten (gebakken kibbeling, wijting, schol) is mager (dus geen vette vis) en ook de supermarkt kweekvis (pangasius en tilapia) bevatten helaas amper Omega-3.

Kweekzalm is vet maar bevat nog 1/3 van de Omega-3 van de dure wilde zalm. De andere vette vissen zijn sardien, haring, makreel, tonijn en paling.

Arctic Blue MSC visolie is de Omega-3 aanvulling op vis. MSC-gecertificeerd en zonder oprispingen. Heb je liever een plantaardige bron van Omega-3, dan is er ook Arctic Blue Vegan algenolie

Ook vóór, tijdens en na de zwangerschap.

Onze hersenen, zenuwstelsel en het netvlies van de ogen bevatten een hoog gehalte aan Omega-3 vetzuren. 60% van de hersenen bestaan uit vet. 1/3 hiervan is Omega-3 DHA.

Tijdens de zwangerschap en in de periode van borstvoeding heeft het lichaam meer Omega-3 DHA vetzuren nodig. Het ongeboren kind onttrekt dit dan aan het lichaam van de moeder. De aanbevolen dagelijkse inname van visvetzuren voor volwassenen is 250 mg per dag. Een aanvulling met ten minste 200 mg DHA per dag draagt bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen en de ogen van het ongeboren kind. Dit is een officiële Europese richtlijn.

Omega-3 DHA is belangrijk voor moeder en kind.

DHA is van belang voor de normale groei en ontwikkeling van de hersenen en ogen van het kind. De aanleg van het zenuwstelsel begint al vroeg in de zwangerschap. Ook hierbij speelt Omega-3 DHA een rol. Het is belangrijk dat de moeder in een goede conditie aan de zwangerschap begint. Het is dus goed om de hoeveelheid Omega-3 DHA in je lichaam alvast aan te vullen. In de laatste 3 maanden van de zwangerschap en in de eerste maanden na de geboorte groeien de hersenen van het kind in verhouding erg veel. Hier is veel Omega-3 DHA voor nodig. Tijdens de borstvoeding krijgt het kind Omega-3 DHA via moedermelk. Het is dus een uitgelezen tijd om vooral door te gaan met het consumeren van voldoende Omega-3 DHA.

Visolie van Arctic Blue is Duurzaam

Veel visolie in Nederland wordt gemaakt van hele ansjovissen. De Keuringsdienst van Waarde heeft hier zelfs een heel programma aan gewijd. De conclusie was dat er 30 ansjovisjes nodig zijn voor 1 capsule visolie…

Voor Arctic Blue visolie wordt dus geen visje extra gevangen. Hoe zij dat precies doen, kun je in dit infographic zien. Arctic Blue heeft als enige visolie in Nederland het MSC-certificaat voor duurzame visserij en klimaat-neutraal werkt. Zij zijn gecertificeerd onder het nummer MSC-C-52511 en bieden steeds meer producten uit een duurzame visserij aan. Let hiervoor op de productbeschrijving MSC.

Ben je vegetarisch, maar wil je wel een goede Omega-3?
Omdat Omega-3 uit algenolie ook duurzaam is, is er ook Arctic Blue Vegan algenolie.