Borstimplantaten geven het giftige, zware metaal Platinum af

Alle borstimplantaten zullen zal vroeg of laat gaan lekken of zweten (gelbleed).
Misschien wist je dat al, maar misschien is dit nieuw voor je. De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van de kwaliteit van je implantaat én hoe je lichaam op de implantaten reageert, hier wordt nog veel onderzoek naar gedaan.
Zodra dit lekken of zweten van de borstimplantaten gaat plaatsvinden, zal je lichaam meer en meer giftige stoffen, zoals het zware metaal Platinum, in zich gaan dragen. Het is oa dít metaal wat voor gezondheidsklachten kán gaan zorgen. Je kunt dus daadwerkelijk ziek worden van je implantaten!

Tot voor kort was het eigenlijk zo dat vrouwen met borstimplantaten, met én zonder klachten, niet echt ergens terecht konden. Dáár gaat verandering in komen!

Er is veel te doen rondom borstimplantaten en gezondheid.

Zijn ze nou veilig of niet? Onderzoeksresultaten spreken elkaar regelmatig tegen, veel plastisch chirurgen geven aan dat de implantaten veilig zijn en toch zijn er ook heel veel vrouwen die lichamelijke klachten hebben gekregen na het implanteren van de borstprotheses. Tegelijkertijd zijn er legio vrouwen die nergens last van hebben.

Verwarrend… vind je ook niet?!

De vraag die nagenoeg alle vrouwen met implantaten bezig houdt, of ze nou klachten hebben of niet, is;

Zijn mijn borstimplantaten (nog) veilig?

Waar komt dat platinum vandaan?

Bij het maken van siliconen borstimplantaten is er in het productieproces ook een andere stof nodig, namelijk het giftige en zware metaal, Platinum. Het is het chemische proces met oa dit metaal wat er voor zorgt dat het implantaat de pudding-achtige structuur krijgt die zo kenmerkend is voor de huidige implantaten.

Wetende dat ieder implantaat op den duur zal gaan lekken of zweten, is het dus wachten tot het giftige Platinum in je lichaam terecht gaat komen, samen met minuscule deeltjes van de siliconen zelf. Je lichaam zal haar best doen om dit uit te scheiden waardoor het uiteindelijk in de lever terecht komt. Zware metalen kan het lichaam slecht uit zichzelf verwijderen, waardoor er een opstapeling plaats gaat vinden van deze stof in je lichaam.

Het is onder andere hierdoor dat vrouwen lichamelijke klachten van allerlei aard kunnen gaan ontwikkelen in de loop der tijd. Nogmaals, dit kan bij de een sneller zijn dan bij de ander en er zijn ook vrouwen die nooit klachten ontwikkelen!

Realiseer je dat de zogenoemde Saline implantaten (deze bevatten een vloeistof ipv siliconen) niet per definitie veilig zijn.
De ‘zak’ waar deze vloeistof zich in bevindt is immers ook van siliconen gemaakt.

Platinum door borstimplantaten te meten met haartest

Waar veel vrouwen met implantaten tegenaan lopen is dat wanneer zij lichaamsklachten gaan ontwikkelen, ze regelmatig niet serieus genomen worden door hun arts of specialist. Er worden wellicht wat onderzoeken gedaan en als daar niets spannends uit komt, dan zit het al snel ‘tussen de oren’.
De klachten van deze vrouwen zijn serieus en écht! Wellicht herken je dit wel.

Onze haren zijn een datadrager zoals we dat noemen. Haren groeien ca 1 cm per maand en in onze haren is zichtbaar te maken welke stoffen zich in ons lichaam bevinden. Een Nederlandse producent heeft veel tijd en energie gestoken in de wetenschappelijke ontwikkeling van een test waarmee je kunt meten hoeveel Platina in je haar zit. Wanneer die waardes verhoogd zouden zijn, is de kans groot dat de oorzaak daarvan ligt bij je implantaten, doordat de siliconenmoleculen uit die implantaten zijn gaan migreren (vanuit je implantaten naar je lichaam). De conclusie zou dan kunnen zijn dat je implantaten dus niet meer volledig intact zijn ten tijde van de meting.

Er is het afgelopen jaar veel voortschrijdend inzicht opgebouwd, waardoor de producent het tijd vond zich te gaan richten op de doorontwikkeling van het product. Die ontwikkeling is het gevolg van wetenschappelijke nieuwsgierigheid met de intentie een verbeterd product te kunnen gaan aanbieden. De producent biedt uitsluitend wetenschappelijk onderbouwde diensten aan en de ontwikkeling daarvan kost veel tijd en geld.

De wetenschappers die de haartests uitvoeren zijn ook verantwoordelijk voor de uitvoering van het wetenschappelijk onderzoek en hierdoor ontstaat capaciteitsgebrek. Dat maakt dat ze een keuze moeten maken waar ze de tijd aan besteden. In het belang van de Platinum Screen haartest is gekozen voor wetenschappelijk onderzoek. Dat maakt dat er op dit moment geen capaciteit is om de testkits te analyseren en te verwerken. En daarom is de test sinds half september 2021 van de markt gehaald.

Hoe lang deze ontwikkelingsfase gaat duren is op dit moment nog niet bekend. Waarschijnlijk zal de lancering van de nieuwe testversie begin 2022 plaatsvinden.

Hoe werkt een haartest?

Haar is een datadrager. Dat weet de wetenschap al heel lang, maar doordat de techniek vooruit gaat wordt het steeds duidelijker wat je daarmee allemaal kunt doen.  Alle stoffen die het lichaam in gaan zijn terug te vinden ín een haar. Hoofdhaar groeit met ca 1 cm per maand en als je dus 3 cm haar gaat onderzoeken vanaf de wortel, dan kun je inzichtelijk krijgen wat er zich in afgelopen 3 maanden heeft afgespeeld in iemands lichaam qua stoffen.
Een van de stoffen die gevonden kan worden wanneer het lichaam implantaten heeft, is Platinum.

Platinum zonder borstimplantaten?

Het is inmiddels wetenschappelijk aangetoond dat wanneer je geen implantaten in je lichaam hebt, dat de hoeveelheid Platinum in je lichaam in principe te verwaarlozen is. Je krijgt niet zomaar Platinum in je lijf!!

Wanneer er met de haartest dus een hoge concentratie Platinum is aangetoond, dan komt dit door lekkende of zwetende implantaten!

Samenwerking rondom haardiagnose

Praktijk Manitou heeft een samenwerkingsverband gesloten met het Nederlandse bedrijf dat deze Platinum Screen haartesten produceert.
Zoals aangegeven doen zij hier volop onderzoek naar en zijn zij het product op dit moment aan het doorontwikkelen.

Blijf op de hoogte!

Zodra de Platinum Screen haartest weer beschikbaar is, brengen wij je graag op de hoogte!
Wil jij dat ook? Laat dan hieronder jouw gegevens achter.

En nu dan??

Eindelijk een plek waar je terecht kunt

Persoonlijke begeleiding

Ook nu de haartest tijdelijk niet verkrijgbaar is, kun je gewoon bij ons terecht en is het verstandig om contact met ons op te nemen.

Samen zullen we jouw situatie bespreken en op zoek gaan naar de meest passende weg naar een betere gezondheid. Dit is vaak een lange weg!

Denk aan oa detoxen van de zware metalen, gebruik van supplementen om je immuunsysteem weer op orde te krijgen, lymfedrainage, maar ook het onderwerp explantatie zal besproken worden en we zullen je mentaal begeleiden waar nodig. Uiteraard werken wij ook samen met verschillende experts en zullen we soms ook doorverwijzen waar bepaalde onderwerpen of onderdelen van het behandeltraject niet onze eigen expertise zijn.

We gaan dus echt samen een traject van maanden in en we begeleiden je graag!!

Je kunt oa bij ons terecht als je;

  • implantaten hebt, maar geen klachten en je toch wilt weten hoe de vlag er voor staat

  • lichamelijke klachten hebt en vermoed dat dit mogelijk door jouw implantaten komt

  • jouw implantaten hebt laten verwijderen en graag je lichaam gezonder wilt maken

&nbsp

Heb jij vragen, wil je sparren over jouw situatie en de mogelijkheden die er voor jou zijn?

Neem dan gerust contact met ons op.

&nbsp

Maatwerk en de kosten daarvan

Gezien jij jij bent, met jouw eigen unieke eigenschappen en gezondheidsuitdagingen, is het voor ons niet mogelijk om vooraf een prijs te kunnen bepalen van wat een traject voor jouw gezondheidsbevordering exact gaat kosten.

Wél kunnen we uiteraard de tarieven delen die op dit moment van toepassing zijn:

  • fysiek consult      € 100,- per consult
  • online consult     € 25,- per 15 minuten of deel daarvan

De genoemde tarieven zijn exclusief eventueel aanbevolen supplementen.

Samen bespreken we met het eerste consult hoe het traject er uit gaat zien en op welk termijn de vervolgafspraken plaatsvinden.