Borstimplantaten geven het giftige, zware metaal Platinum af

Alle borstimplantaten zullen zal vroeg of laat gaan lekken of zweten (gelbleed).
Misschien wist je dat al, maar misschien is dit nieuw voor je. De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van de kwaliteit van je implantaat én hoe je lichaam op de implantaten reageert, hier wordt nog veel onderzoek naar gedaan.
Zodra dit lekken of zweten van de borstimplantaten gaat plaatsvinden, zal je lichaam meer en meer giftige stoffen, zoals het zware metaal Platinum, in zich gaan dragen. Het is oa dít metaal wat voor gezondheidsklachten kán gaan zorgen. Je kunt dus daadwerkelijk ziek worden van je implantaten!

Er is veel te doen rondom borstimplantaten en gezondheid.

Zijn ze nou veilig of niet? Onderzoeksresultaten spreken elkaar regelmatig tegen, veel plastisch chirurgen geven aan dat de implantaten veilig zijn en toch zijn er ook heel veel vrouwen die lichamelijke klachten hebben gekregen na het implanteren van de borstprotheses. Tegelijkertijd zijn er legio vrouwen die nergens last van hebben.

Verwarrend… vind je ook niet?!

De vraag die nagenoeg alle vrouwen met implantaten bezig houdt, of ze nou klachten hebben of niet, is;

Zijn mijn borstimplantaten (nog) veilig?

Waar komt dat platinum vandaan?

Bij het maken van siliconen borstimplantaten is er in het productieproces ook een andere stof nodig, namelijk het giftige en zware metaal, Platinum. Het is het chemische proces met oa dit metaal wat er voor zorgt dat het implantaat de pudding-achtige structuur krijgt die zo kenmerkend is voor de huidige implantaten.

Wetende dat ieder implantaat op den duur zal gaan lekken of zweten, is het dus wachten tot het giftige Platinum in je lichaam terecht gaat komen, samen met minuscule deeltjes van de siliconen zelf. Je lichaam zal haar best doen om dit uit te scheiden waardoor het uiteindelijk in de lever terecht komt. Zware metalen kan het lichaam slecht uit zichzelf verwijderen, waardoor er een opstapeling plaats gaat vinden van deze stof in je lichaam.

Het is onder andere hierdoor dat vrouwen lichamelijke klachten van allerlei aard kunnen gaan ontwikkelen in de loop der tijd. Nogmaals, dit kan bij de een sneller zijn dan bij de ander en er zijn ook vrouwen die nooit klachten ontwikkelen!

Realiseer je dat de zogenoemde Saline implantaten (deze bevatten een vloeistof ipv siliconen) niet per definitie veilig zijn.
De ‘zak’ waar deze vloeistof zich in bevindt is immers ook van siliconen gemaakt.

Veel onderzoek nodig

In 2020 kwam er een haaranalyse op de markt die de aanwezigheid van Platinum in het haar wetenschappelijk kon aantonen. Haar is immers een datadrager en daardoor is men in staat om aan te kunnen tonen of Platinum in het haar aanwezig is.  Is het aanwezig, dan is het in ieder geval een teken dat jouw implantaten zweten. Ze hoeven daarmee niet per se lek/kapot te zijn. Platinum komt  niet zomaar in je lichaam terecht.

Half september 2021 heeft de producent van deze haaranalyse besloten dat het tijd werd om nog meer onderzoek te doen naar dit hele fenomeen van diffusie van siliconen deeltjes en Platinum. Hoe meer analyses men namelijk deed, hoe meer vragen de wetenschappers kregen en hoe meer er een verlangen ontstond om de antwoorden op deze vragen te verkrijgen.

Eind maart 2022 is besloten de haaranalyse niet terug op de markt te brengen zolang het onderzoek loopt. Dit soort wetenschappelijke onderzoeken zijn vaak lange trajecten en dienen uiteraard zorgvuldig te gebeuren. De verwachting is dat de Platinum Haarscreen de komende 3 jaar in ieder geval nog niet terugkeert op de markt. Mocht er eerder dan verwacht een doorbraak zijn, dan zal de haaranalyse eerder terugkomen.

Blijf op de hoogte!

Ondanks dat we spreken over de lange termijn, blijven wij positief over de terugkeer van de Platinum Haarscreen op de markt.
Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer de haaranalyse weer verkrijgbaar is? Vul dan onderstaand je gegevens in.

En nu dan??

Een plek waar je terecht kunt

Persoonlijke begeleiding

Ook nu de haaranalyse niet verkrijgbaar is, kun je gewoon bij ons terecht en is het verstandig om contact met ons op te nemen.

Samen zullen we jouw situatie bespreken en op zoek gaan naar de meest passende weg naar een betere gezondheid. Dit is vaak een lange weg!

Denk aan oa detoxen van de zware metalen, gebruik van supplementen om je immuunsysteem weer op orde te krijgen, lymfedrainage, maar ook het onderwerp explantatie zal besproken worden en we zullen je mentaal begeleiden waar nodig. Uiteraard werken wij ook samen met verschillende experts en zullen we soms ook doorverwijzen waar bepaalde onderwerpen of onderdelen van het behandeltraject niet onze eigen expertise zijn.

We gaan dus echt samen een traject van maanden in en we begeleiden je graag!!

Je kunt oa bij ons terecht als je;

  • implantaten hebt, maar geen klachten en je toch wilt weten hoe de vlag er voor staat

  • lichamelijke klachten hebt en vermoed dat dit mogelijk door jouw implantaten komt

  • jouw implantaten hebt laten verwijderen en graag je lichaam gezonder wilt maken

&nbsp

Heb jij vragen, wil je sparren over jouw situatie en de mogelijkheden die er voor jou zijn?

Neem dan gerust contact met ons op.

&nbsp